Over deze site
  1. Wat is Management Executive en voor wie is het bedoeld?
  2. Uit welke uitgaven zijn de artikelen afkomstig?
  3. Hoe kan ik in deze site artikelen raadplegen?
  4. Wat doe ik als ik mijn wachtwoord ben vergeten of wil wijzigen?
  5. Hoe kan ik een abonnement nemen op Management Executive?
  6. Kan ik met meerdere personen gebruik maken van Management Executive Base?
  7. Hoe kan ik contact opnemen om een vraag te stellen of een reactie te geven?

1. Wat is Management Executive en voor wie is het bedoeld?
Management Executive is een crossmediale uitgave van Vakmedianet. Het bestaat uit een tijdschrift en uit een website, de Management Executive Base. Management Executive is een uitgave gericht op het hogere management en op adviseurs, en tevens bedoeld voor diegenen die zich daartoe willen bekwamen. In Management Executive verschijnen de beste artikelen uit de managementliteratuur, zowel oorspronkelijke Nederlandse artikelen als vertaalde artikelen uit buitenlandse tijdschriften.

Management Executive helpt de manager zijn kennis te verbreden en te verdiepen m.b.t. de diverse disciplines binnen een managementteam. Management Executive wil managers helpen zich te bekwamen op de terreinen van hun collega’s binnen het MT, opdat zij de voorstellen van hun collega-managers op waarde kunnen schatten. Management Executive helpt de manager bij visie- en strategiebepaling, reikt instrumenten en tools aan en geeft stof voor de persoonlijke ontwikkeling.

Abonnees op Management Executive beschikken over een inlogcode waarmee de artikelen op deze website geraadpleegd kunnen worden. Indien u nog geen abonnement heeft kunt u zich hier abonneren.

2. Uit welke uitgaven zijn de artikelen afkomstig?
De uitgaven die in de Management Executive Base zijn opgenomen zijn: Management Executive, Management Tools, Management & Organisatie, Bedrijfskunde, Management & Informatie, Management Select, Management & Communicatie, Handboek Organisatie Instrumenten, Checklisten Algemeen Management, Management Lexicon.

3. Hoe kan ik in deze site artikelen raadplegen?
De Management Executive Base is een database met meer dan 1500 artikelen, afkomstig uit het tijdschrift Management Executive en een tiental andere belangrijke Vakmedia-uitgaven op het gebied van management. U kunt in de Management Executive Base op diverse manieren zoeken. In het zoekvenster op de homepage kunt u zoektermen invoeren: bijvoorbeeld een trefwoord, auteursnaam, (deel van) titel, of een artikelcode. U kunt ook kiezen voor Uitgebreid Zoeken, dan krijgt u verschillende zoekschermen waarvan u er een of meerdere kunt invullen. Vervolgens kunt u de zoekresultaten met een filter verfijnen.

Het zoekresultaat bestaat altijd uit een overzicht van een of meer artikelen. Als u op één van deze artikelen klikt, wordt het pdf-bestand met het artikel geopend zodat u het kunt lezen en printen. U dient wel ingelogd te zijn om het bestand te kunnen openen. De tijd die nodig is om het volledige bestand te openen is afhankelijk van de grootte van het document en de snelheid van uw internetverbinding.

De artikelen in de Management Executive Base zijn in pdf-formaat. Dit heeft als voordeel dat ze net zo goed leesbaar zijn als op papier, want de opmaak en de illustraties blijven op deze manier namelijk perfect behouden. U kunt het pdf-bestand gemakkelijk openen, printen en bewaren. U kunt echter geen wijzigingen aanbrengen in de tekst. Voor het werken met pdf-bestanden is het programma 'AcrobatReader' nodig. Mocht dit programma niet geïnstalleerd zijn op uw pc, klik dan hier om 'AcrobatReader' te downloaden.

4. Wat doe ik als ik mijn wachtwoord ben vergeten of wil wijzigen?
De base is tijdelijk vrij toegankelijk

5. Hoe kan ik een abonnement nemen op Management Executive?
Via de online shop van Vakmedianet kunt u een abonnement op Management Executive nemen. Klik hier.

Het abonnement bestaat uit een tijdschrift dat u zes keer per jaar ontvangt, en onbeperkt toegang tot alle artikelen op deze website, de Management Executive Base.

6. Kan ik met meerdere personen gebruik maken van Management Executive Base?
Uw abonnement is persoonsgebonden en dus is de inlogcode ook alleen voor u bedoeld. Mochten er meerdere personen binnen een organisatie of afdeling gebruik willen maken van de Management Executive Base, dan is dat mogelijk. De database wordt dan d.m.v een link toegankelijk gemaakt op het intranet van de organisatie. Voor onderwijsinstellingen geldt een speciaal tarief. Neem voor meer informatie contact op met de uitgever.

7. Hoe kan ik contact opnemen om een vraag te stellen of een reactie te geven?
Vragen aan de redactie van Management Executive: klik hier.

Meest gedownload deze maand
Evers, G.H.M. | 1998
Downloads: 21.415
ontwerpinstrument, person...
Liere, L. van | 2006
Downloads: 18.215
methode
Metselaar, E.E. | Wortelboer, F. | 1996
Downloads: 14.892
leidinggeveninstrument, v...
Mahieu, J. | 2002
Downloads: 13.964
richtlijnen
Fiévez, P.A.M. | 1993
Downloads: 13.596
checklist
Porter, M.E. | 2008
Downloads: 13.405
analyse
Kolk, J. van der | Metselaar, E.E. | 1998
Downloads: 13.285
diagnosemodel, innovatie-...
Kappelle, W.G.J. | 2001
Downloads: 13.179
lemma
Smit, R. | 2006
Downloads: 12.508
BIV/AO, Organisatie en pr...
Hassing RA, drs. A.J.A. | 2004
Downloads: 12.304
BIV/AO
Redactie Management & Organisatie | 1997
Downloads: 12.119
checklist
Kunst, P. | Lemmink, J. | Prins, Mw. R. |
Downloads: 11.093
Kwaliteitsverbetering, al...
Goor, A.R. van | 1999
Downloads: 10.497
lemma
Huigen, M. | 2003
Downloads: 10.446
tips